17 Nisan 2018 Salı

FETÖ'nün Gaybubet Evlerine Baskınlar Sürüyor

Türkiye genelindeki FETÖ operasyonlarında mahrem imamlar, askerler, eski emniyet müdürleri, sohbet ağabeyleri ve FETÖ'cü emniyetçilerin eşleri gözaltına alındı. En dikkat çeken gözaltı gaybubet evlerinden oldu.



8 gaybubet evinin basıldığı, flaş isimlerin  ve emniyetçi eşlerinin de gözaltına alındığı operasyonlarda yakalananların birinde tam 61 bin dolar nakit para ele geçirildi.

FETÖ EYALET SORUMLUSU YAKALANDI


Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde Çukurova Eyalet Talebe Mesulü" olduğu öne sürülen Abdulsamet S.nin yakalanması için operasyon başlattı. Ekipler şüpheliyi, eşi Esin S. ile merkez Çukurova ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde otomobille seyir halindeyken yakaladı. Abdulsamet S. sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, Esin S. ise hakkında yürütülen bir FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı gerekçesiyle Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüphelilerin ikamet ettiği evde yapılan aramada 20 bin lira ele geçirildi.

FETÖ'CÜ 61 BİN DOLARLA YAKALANDI


Adana Emniyet Müdürlüğünce terör örgütünün eğitim yapılanmasında Adana sorumlusu olarak yer aldığı iddiasıyla aranan Güngör G. de İstanbul'da polis ekiplerince üzerinde 61 bin dolar ve başkasının adına düzenlenmiş kimlikle yakalandı. Adana'ya getirilen şüpheli, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, “yaşam koçluğu” yaparak geçimini sağladığını öne sürdü. Her üç şüpheli de işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SAMSUN'DA EŞLER GÖZALTINDA


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik Samsun merkez ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock”u kullandıkları tespit edilen ve emniyet mensuplarının eşleri olan 7 kadın gözaltına alındı. Zanlılar Emniyete götürüldü.

8 GAYBUBET EVİ BASILDI


Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 8'i “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evi olmak üzere 37 adrese baskın yapıldı. Gözaltına alınanların sayısı 83'e çıktı. Zanlıların ifadeleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde alınıyor. Baskın yapılan yerlerin, örgütün uyuyan hücre olarak kurduğu evler olduğu belirlendi. Bu evlerde kalanların, FETÖ soruşturmaları kapsamında aranmadığı, örgütten düzenli para aldıkları, evlerinden zorda kalmadıkça dışarıya çıkmadıkları tespit edildi. Evde kalanlardan seçilen “abi” konumundaki kişinin, her ay bir kez farklı isimler kullanarak aldığı hızlı tren biletiyle Ankara'ya gidip geldiği belirlendi.

KAMERA TAKILINCA EVİ DEĞİŞTİRİYORLAR


Örgüt üyelerinden, 5 isim kullandığı tespit edilen S.K.nin kontrolündeki uyuyan hücre evinde, davlumbaz içinde iki cep telefonu bulunduğu, çok sayıda sahte kimlik ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin kaldığı evlerin bulunduğu binalarda güvenlik kamerası olmadığı, güvenlik kamerası takılması durumunda evin değiştirildiği tespit edildi. Baskın sırasında yakalanan şüphelilerin cep telefonlarını formatlamaya çalıştığı, ancak polisin dikkati sayesinde telefonlara el konularak Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde incelemeye alındığı belirtildi.

KAYSERİ ASKERİ MAHREM YAPILANMASI


Kayseri merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 17'si muvazzaf astsubay 23 kişi gözaltına alınmıştı. Sanıklardan 11'inin daha Emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 9 muvazzaf asker mahkemece tutuklanmış, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Operasyonda, adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SİVAS'TA 3 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2014 yılından sonra örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve açığa alınan 4. sınıf emniyet müdürleri H.M. ve H.Y. ile resen emekli İ.A. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sivas ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Sivas'ta getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

MAHREM İMAM YAKALANDI


Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün “polis mahrem imamı” olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Oktay Akalan'ın, Samsun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Manisa'da olduğunu tespit edildi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin öğrenci işleri daire başkanı Akalan, Manisa'daki birimlerle yapılan irtibat sonucu gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock”u kullandığı tespit edilen şüpheli, Samsun'a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ SOHBET ABİSİ YAKALANDI


Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütün “sohbet abisi” olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Yaman, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi'nde belirlenen adreste gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock”u kullandığı tespit edilen Yaman, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ESKİŞEHİR GÖZALTI


İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında “terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında yakalama kararı bulunan emekli polis memuru Halit E.yi gözaltına aldı. Zanlının, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü Bitlis'e gönderileceği öğrenildi.

SERREHBER!


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Fuat A.nın yakalanması için çalışma başlattı. Bisikletiyle kaçmaya çalışan şüpheliyi takibe alan ekipler, KHK ile kapatılan örgüte ait bir özel eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığı belirtilen Mehmet Fuat A.yı üzerinde bulunan flaş belleği imha etmek isterken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan zanlının, örgüt içerisinde “serrehber” görevinde bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.

Kaynak: İnternethaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder